Sagoskatten komplett – nu kommer Elsa Beskows bildskatt

Elsa Beskows bildskatt – Beskow i närbild

Elsa Beskows bildskatt

Elsa Beskows bildskatt

I maj 2013 utkommer Elsa Beskow: bildskatt. Mer än en pekbok, även en ovanlig konstbok. Här sätts fokus på detaljerna i Elsa Beskows klassiska bilder och ger stora och små en möjlighet att upptäcka helt nya sidor av hennes konstnärskap.

Denna annorlunda konstbok bjuder in de allra yngsta läsarna till Elsa Beskows bildvärldar.

Många känner igen bilden av de små barnen med flugsvampsmössor som tittar upp ur mossan i Tomtebobarnen från 1907, men inte alla har lagt märke till den lilla ekorren som nyfiket kikar fram i hörnet! Eller har tänkt på den fina fladdermusen som flyger över tomteboskogen. Här kan du även upptäcka den färggranna papegojan från Solägget och se efter vad tant Brun har för gott i sitt skafferi. Eller titta riktigt nära på isbjörnen från Olles skidfärd!

Följ med in i Elsa Beskows bilder och upplev dem på nytt! Denna tjocka pekbok rymmer 150 ord och bilder från Elsa Beskows värld. Titta, peka, leta och få en helt ny upplevelse av dessa fantastiska sagobilder!

I över hundra år har Elsa Beskows bilder och berättelser förtrollat barn och vuxna. Bilderna kan räknas till den svenska kulturskatten och de berättar inte bara magiska sagor utan är också tidsdokument från ett Sverige i början av nittonhundratalet.

Elsa Beskows sagoskatt – nu komplett

vill_du_lasaElsa Beskows läsebok ”Vill du läsa?” utgavs första gången 1935 och påverkade en hel generation svenska skolbarn.

Hennes rika sagovärld med färgglada, spännande och banbrytande bilder väckte nyfikenhet och skapade läsintresse.

Nu får en ny generation chansen att uppleva denna kulturskatt och bekanta sig med Lisa, Hans, Toto och alla de andra.

Fyra delar har utkommit i sagoskatten:

Elsa Beskows sagoskatt – TRIPP, utgiven i september 2009
Elsa Beskows sagoskatt – TRAPP, utgiven i september 2010
Elsa Beskows sagoskatt – TRULL, utgiven i september 2011
Elsa Beskows sagoskatt: Vill du läsa?, utgiven i augusti 2012

tripp trapp trull