Nordiska Kompaniets julskyltning

Julen 2012 på Nordiska Kompaniet i Stockholm går i de svenska sagornas tecken. JoAnn Tan, kreativt ansvarig för NK:s skyltfönster, har i årets julskyltning gestaltat sex av våra mest kända barnsagor. Till dessa hör Tomtebobarnen och Petter och Lottas jul av Elsa Beskow.

 

I varuhuset kommer kända svenska personligheter att läsa sagor för både stora och små och enligt tradition finns tomten på plats i varuhuset för att träffa alla barn och ta emot deras önskelistor.

Årets julskyltning på Nordiska Kompaniet avtäcktes kl. 10.50, söndagen den 18 november. Då anlände tomten med häst, vagn och sina tomtenissar till NK, för att med sin stora nyckel öppna dörren till varuhuset.
– Julen är årets höjdpunkt på NK. Avtäckningen av årets skyltfönster är alltid lika spännande, både för oss själva som för alla tusentals besökare som varje år kommer för att hälsa julen välkommen på skyltsöndagen, säger varuhuschef Magnus Smedmark.

Årets julskyltning har skapats av kreatören JoAnn Tan. Sex klassiska svenska sagor gestaltas i var sitt skyltfönster på Hamngatan. Sagorna är Barnen i Bullerbyn, Pippis jul, Petter och Lottas jul, Tomtebobarnen, Pettson och Findus och julklassikern Tomten.
Dessutom kommer kända svenska personligheter som Jonas Leksell och Maria Lundqvist bland andra, att gästa varuhuset varje advent för att läsa sagor för stora och små.

Se kalendariet på NK:s hemsida.